Shenzhen Universal membeli Technology Co, Ltd

Produk berkualiti tinggi, Perkhidmatan profesional, sebagai pembekal utama dalam industri laser!

Rumah > Berita > Kandungan
3 Cara Mudah: Cara Backup IPhone anda
- May 17, 2017 -

(Kemas kini Januari 2017) Sejak iPhone wujud, industri telefon mudah alih telah melalui perubahan besar sangat mempengaruhi cara kita berkomunikasi.

iPhone menyimpan banyak maklumat penting jadi mencari cara yang berkesan untuk memastikan data yang disimpan dengan selamat di tempat lain dalam kes anda kebetulan tersalah letak iPhone anda, ia mendapat dicuri atau ia akan rosak.

Mujurlah, terdapat banyak teknik bagaimana untuk membuat sandaran iPhone ke komputer untuk memastikan anda tidak kehilangan maklumat penting.

Juga Baca: Bagaimana Menggunakan IPhone Anda Untuk Potensi Penuh Its


Ia akal dan idea yang bijak untuk menggunakan perisian komputer sandaran untuk mempunyai sandaran lengkap peranti Apple anda.

Dengan cara ini, anda akan tahu bahawa anda mempunyai rekod semua maklumat kenalan, muat turun, mesej, nota, memo suara, log panggilan, gambar serta video anda.

Dengan pilihan sandaran awan atau PC, anda boleh membuat keputusan yang mana pilihan terbaik sesuai dengan keperluan anda.

Tambahan pula, jika anda mempunyai sandaran, anda boleh memindahkan data sama ada untuk peranti baru atau memulihkan iPhone anda dalam kes kehilangan data.


Baru-baru ini, banyak aplikasi pihak ketiga yang cuba untuk memintas sekatan Apple telah diperkenalkan dengan tujuan untuk membantu pengguna untuk mencari cara-cara mudah dan mudah untuk menyimpan maklumat sandaran komputer dari iPhone.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan dua kaedah utama bagaimana untuk membuat sandaran iPhone pada komputer; iCloud dan iTunes.


Sejak kedatangan iCloud, banyak pengguna iPhone mendapati ia lebih mudah untuk memindahkan maklumat dan kenalan antara pelbagai peranti pada pelayan Apple.

Sebaliknya, ada yang mahu membuat backup offline selamat tanpa semestinya menyimpan maklumat pada pelayan aplikasi pihak ketiga.


Bagaimana untuk Backup Hubungi iPhone ke komputer

Maklumat yang paling penting pada iPhone yang kita semua mahu melindungi adalah kenalan kami.

Jika anda sedang mencari penyelesaian komputer sandaran tunggal untuk kenalan iPhone anda,

anda akan dipersembahkan dengan beratus-ratus aplikasi yang mendakwa untuk dengan tepat dan berkesan melaksanakan import, eksport, pemindahan dan akhirnya, kenalan iPhone sandaran.

1..png

Dalam artikel ini, kita memberi tumpuan kepada menunjukkan bagaimana untuk iPhone sandaran pada komputer menggunakan iCloud dan iTunes.

Oleh itu, jika anda tertanya-tanya bagaimana saya sandaran iPhone saya ke komputer saya? Panduan berikut akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk selamat dan berjaya melaksanakan proses sandaran.

Adalah penting untuk menggunakan prosedur komputer sandaran yang betul untuk mengelakkan mendapati diri anda dalam situasi di mana anda tidak boleh mendapatkan semula data berharga dari sandaran sebelum kami.


Bagaimana untuk Sandarkan iPhone Menggunakan iTunes

Jika anda ingin tahu bagaimana untuk iphone sandaran untuk komputer dengan iTunes, kita akan membincangkan secara mendalam apa yang anda perlu lakukan.

Prosedur ini adalah sangat mudah; secara ringkas, semua yang diperlukan daripada anda adalah untuk menyambung iPhone anda ke komputer anda dan cari peranti anda dalam menu Peranti yang muncul di sebelah kiri tetingkap iTunes.

Ini Prosedur yang sama digunakan untuk mereka yang ingin tahu bagaimana untuk baWith proses ini, bukan sahaja boleh anda sandarkan foto iPhone ke komputer, anda juga boleh memindahkan dan menyimpan salinan keseluruhan iPhone anda.

Sekiranya anda berlaku kehilangan iPhone anda atau ia mendapat dimusnahkan, anda boleh pulih dan memulihkan semua data.ckup iPad anda ke komputer.

2.jpg

Sebaik sahaja anda telah terletak peranti anda dan klik pada ia, klik pada bidang 'Abstrak' dan klik pada Back Up Now.

Ingat bahawa proses memindahkan data dan bagaimana untuk kenalan iPhone sandaran untuk komputer mungkin mengambil sedikit masa untuk disiapkan.

Apabila proses ini selesai, anda dijamin bahawa anda telah disokong semua kandungan iPhone anda ke komputer anda.


Walau bagaimanapun, adalah penting untuk menyebut bahawa proses di atas tidak memenuhi keperluan mereka yang tidak pernah digunakan iTunes sebelum ini.

Proses bawah sepenuhnya menerangkan prosedur untuk mereka yang ingin tahu bagaimana untuk membuat sandaran iPhone ke komputer menggunakan iTunes.


Pertama, anda perlu memastikan bahawa iTunes dipasang pada komputer anda.

1. Setelah perisian iTunes telah dipasang, mewujudkan Apple ID

2. Pelancaran perisian Apple iTunes pada komputer anda, log masuk ke perisian menggunakan Apple ID anda.

3. Matikan peranti iPhone anda dan mewujudkan sambungan kepada komputer anda menggunakan kabel USB Apple.

4. Kesan peranti anda dalam perisian iTunes; pengguna PC perlu tekan CTRL + S manakala pengguna Mac (CTRL + KLIK KANAN).

Ini muncul maklumat mengenai iPhone anda; anda akan melihat kotak untuk Sandaran bawahnya.

5. Anda perlu membuat keputusan bagaimana anda akan membuat sandaran data anda; sama ada di harddrive komputer anda atau iCloud (Perhatikan bahawa 5GB had percuma maksimum, jika anda membuat sandaran lebih banyak data, anda akan dikehendaki untuk membayar.

6. Klik pada Sandarkan Now.


Dengan proses ini, bukan sahaja boleh anda sandarkan foto iPhone ke komputer, anda juga boleh memindahkan dan menyimpan salinan keseluruhan iPhone anda.

Sekiranya anda berlaku kehilangan iPhone anda atau ia mendapat dimusnahkan, anda boleh mendapatkan kembali dan memulihkan semua data anda.


Sandarkan iPhone anda untuk iCloud

Selain daripada iTunes, Apple mempunyai kemudahan iCloud yang membolehkan anda untuk membuat sandaran iPhone anda.

Untuk proses ini untuk bekerja, anda perlu disambungkan kepada rangkaian Wi-Fi; kelebihan kaedah sandaran iTunes adalah bahawa walaupun anda lupa untuk membuat sandaran,

proses sandaran secara automatik akan dimulakan selagi anda mempunyai sambungan internet yang aktif.

Kerana jadual sibuk, ramai orang cenderung lupa atau tidak tahu bagaimana untuk membuat sandaran iPhone mereka ke komputer,

kaedah ini menjadikan ia lebih berkemungkinan bahawa sandaran yang akan berlaku apabila ia perlu.

3.png

Jika anda membuat keputusan untuk belajar bagaimana untuk membuat sandaran iPhone ke iCloud dan menggunakannya sebagai kaedah utama anda membuat sandaran data iPhone, langkah-langkah adalah seperti berikut;

1. Pergi ke tetapan, iCloud - Penyimpanan dan Backup

2. Kemudian bertukar-tukar suis sandaran iCloud pada.

Setelah proses di atas telah selesai, peranti anda akan mula secara automatik membuat sandaran setiap kali anda menggunakan kamera anda,

mengemas kini dokumen dan membuat perubahan kepada kandungan lain selagi ia disambungkan kepada WiFi a.

Kelemahan hanya dengan iCloud adalah bahawa storan percuma adalah terhad kepada 5GB. Jika anda memerlukan ruang tambahan, anda boleh membayar untuk 10GB, 20GB atau 50 GB setiap tahun.

Walau bagaimanapun, sebelum menghabiskan banyak wang pada membayar untuk simpanan, cuba untuk mengurangkan saiz sandaran dengan menghapuskan apa yang kamu tidak semestinya perlu untuk dimasukkan ke dalam sandaran.


Antara data yang iCloud secara automatik sandaran termasuk; data aplikasi, iMessage (kedua-dua SMS dan MMS), nada dering, gambar dan video, tetapan peranti dan mel suara visual.

Terima kasih kepada iCloud dan iTunes, proses bagaimana untuk membuat sandaran iPhone ke komputer telah menjadi mudah.

Tekanan kehilangan data anda kerana kerosakan atau tersalah letak iPhone anda sekarang adalah satu perkara yang telah lalu. Marilah kita tahu berapa kerap anda membuat sandaran iPhone anda?

Semak More: Jika Anda tidak boleh mengemas kini atau memulihkan iPhone anda, iPad atau iPod Touch